Tutireceptek.hu fejléc

Kókusztejes csirke chilivel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirke alsó- vagy felsőcomb
4 dl kókusztej
2 dl víz vagy tej
1 kávéskanál őrölt chili
1 kávéskanál őrölt gyömbér
Himalája só
durvára darált színes bors
fél csokor friss petrezselyem és koriander
1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, bőrüket eltávolítom. Sózom, borsozom, és felolvasztott kókuszzsíron (vagy olajon) hirtelen megsütöm, hogy kérget kapjanak, és az értékes húsnedvek bennük maradjanak. Ráöntöm a vizet vagy a tejet, a kókusztejet, hozzáadom a chilit és a gyömbért, elkeverem. Lefedve puhára párolom a kókusztejben a csirkehúst.

Főtt jázminrizzsel tálalom, és a tányéron megszórom apróra vágott korianderrel és petrezselyemlevéllel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói csirkesaláta » Csípős sült csirke » Zsírban sült csirkemáj » Csirke- ragu leves
» Csirkemájkrém házilag » Zöldséges-tejszínes csirke » Csirkés Cézár-saláta » Gyros tál csirkemellből
» Csirkesaláta / NoSalty » Mézes csirkemell » Joghurtos csirkecomb » Zöldséges currys csirke
» Mustáros-hagymás csirke » Ananászos csirke/pulyka » Csirkemell almával » Zamatos csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.