Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos kocka vaníliás krémmel töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20dkg cukor
1 tojás
5 dkg margarin
20dkgliszt
1 sütőpor
2dl tej
massza:::
25 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
3 dkg kakaó,
6 kanál tej,
2 kanál rum

Elkészítés:
- Egy lábasba tegyünk 20 dkg cukrot, 1 tojást, 5 dkg margarint és 2 evőkanál mézet. Ezt a keveréket kislángon ( a tojás miatt) melegítve habosra keverjük. Lényeg, hogy minden hozzávaló felolvadjon és egynemű, meleg masszát kapjunk.

- Vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá 20 dkg lisztet, 1 sütőport és 2 dl tejet.

- Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral, szilikonnal bélelt tepsibe öntjük. ( Ez az adag egy kb. 20*30-as tepsibe elég) Ne süssük erős lángon, mert a mézes süti hamar megég.

- Ha aranybarnára sült, kihűtjük.

Hempergetős massza: 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 3 dkg kakaó, 6 kanál tej, 2 kanál rum. Az egészet egy picit főzzük.

Innen két lehetőségünk van, ha nem akarjuk tölteni a sütit, akkor kb. 5*7cm-es téglalapokat gyártunk a tésztából. ( ez nem szentírás, kinek mekkora tetszik), beleforgatjuk őket a kakaós masszába. ( ne tartsuk benne, csak éppen forgassuk bele, mert különben nagyon elázik), majd kókuszreszelékbe hempergetjük. (Innen ered a neve a sütinek)

Viszont, ha tölteni szeretnénk akkor gyártunk egy vaníliás krémet.Nem akartam túl tömény, vajas, nehéz krémet készíteni és úgy érzem ezt sikerült is elkerülnöm. Ez az én olvasatomban a következő: 1 csomag főzős vaníliás pudingport megfőzzük 3,5 dl tejjel. ( Mindenképpen kevesebbel mint ami a zacskójára van írva, hogy sűrűbb alapkrémet kapjunk.)

Amíg hűl. 12 dkg margarint simára keverünk 10 dkg porcukorral.

Amikor a puding kihűlt a két krémet összevegyítjük és habverővel simára keverjük. ( Én a margarinosat szoktam a pudingoshoz adni, mert szerintem úgy könnyebben simára keverődik.Persze előtte a pudingot átrakom egy keverőtálba, nem a lábasban keverem ki)

- Kettévágjuk a kihűlt tésztánkat és egyenletes rétegben megtöltjük a krémmel. Ha kész a menetrend ugyanaz innen, mint alapesetben. Szeletekre vágjuk, mehet a kakaós masszába, végül pedig jöhet a kókuszreszelék.

- Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána fogyasztjuk, jó étvággyal.

Megjegyzés: a vaníliás krémet tovább lehet esetleg turbózni vaníliaaromával vagy aki nagy kókuszrajongó az tehet bele kókuszt is.


A receptet beküldte: sznevmm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános kocka » Kókuszos csók » Sörkifli lekvárral töltve » Csokis-Diós Kocka 2.
» Vaníliás gyümölcs turmix » Bounty kockák » Kókuszos csokis muffin » Inverz kókusz kocka
» Kókuszos csiga » Gofri banánkrémmel » Ananászos kókuszos muffin » Mogyorótorta nugátkrémmel
» Túrókrémes kocka » Pudingos-almás kocka » Pirítós májkrémmel » Grízes kakaós kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.