| Kókuszos kocka vaníliás krémmel töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20dkg cukor 1 tojás 5 dkg margarin 20dkgliszt 1 sütőpor 2dl tej massza::: 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 3 dkg kakaó, 6 kanál tej, 2 kanál rum Elkészítés: - Egy lábasba tegyünk 20 dkg cukrot, 1 tojást, 5 dkg margarint és 2 evőkanál mézet. Ezt a keveréket kislángon ( a tojás miatt) melegítve habosra keverjük. Lényeg, hogy minden hozzávaló felolvadjon és egynemű, meleg masszát kapjunk. - Vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá 20 dkg lisztet, 1 sütőport és 2 dl tejet. - Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral, szilikonnal bélelt tepsibe öntjük. ( Ez az adag egy kb. 20*30-as tepsibe elég) Ne süssük erős lángon, mert a mézes süti hamar megég. - Ha aranybarnára sült, kihűtjük. Hempergetős massza: 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 3 dkg kakaó, 6 kanál tej, 2 kanál rum. Az egészet egy picit főzzük. Innen két lehetőségünk van, ha nem akarjuk tölteni a sütit, akkor kb. 5*7cm-es téglalapokat gyártunk a tésztából. ( ez nem szentírás, kinek mekkora tetszik), beleforgatjuk őket a kakaós masszába. ( ne tartsuk benne, csak éppen forgassuk bele, mert különben nagyon elázik), majd kókuszreszelékbe hempergetjük. (Innen ered a neve a sütinek) Viszont, ha tölteni szeretnénk akkor gyártunk egy vaníliás krémet.Nem akartam túl tömény, vajas, nehéz krémet készíteni és úgy érzem ezt sikerült is elkerülnöm. Ez az én olvasatomban a következő: 1 csomag főzős vaníliás pudingport megfőzzük 3,5 dl tejjel. ( Mindenképpen kevesebbel mint ami a zacskójára van írva, hogy sűrűbb alapkrémet kapjunk.) Amíg hűl. 12 dkg margarint simára keverünk 10 dkg porcukorral. Amikor a puding kihűlt a két krémet összevegyítjük és habverővel simára keverjük. ( Én a margarinosat szoktam a pudingoshoz adni, mert szerintem úgy könnyebben simára keverődik.Persze előtte a pudingot átrakom egy keverőtálba, nem a lábasban keverem ki) - Kettévágjuk a kihűlt tésztánkat és egyenletes rétegben megtöltjük a krémmel. Ha kész a menetrend ugyanaz innen, mint alapesetben. Szeletekre vágjuk, mehet a kakaós masszába, végül pedig jöhet a kókuszreszelék. - Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána fogyasztjuk, jó étvággyal. Megjegyzés: a vaníliás krémet tovább lehet esetleg turbózni vaníliaaromával vagy aki nagy kókuszrajongó az tehet bele kókuszt is. A receptet beküldte: sznevmm Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |