| Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor 3 zacskó vaníliás cukor 4 tojás 7-8 dkg liszt 2-3 dkg étkezési keményítő 8 dkg kókuszreszelék 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt 10 dkg narancslekvár 12 g (4 lap) színtelen zselatin 20 dkg krémtúró kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható) 2 evőkanál citromlé 5 dkg porcukor 2,5 dl tejszín a díszítéshez: ananász, kókuszpehely Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és sütőpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a porcukorral ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, és a maradék krémmel összekeverjük. Beleforgatjuk a habot, és két adagra osztjuk. Az egyiket a kókuszreszelékkel ízesítjük, és az ananászokra kenjük. A másik piskótalappal befedjük, ananászlével meglocosljuk, és a maradék krémet hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Az alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal és kókuszpehellyel díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |