Tutireceptek.hu fejléc

Kínai pirított tészta zöldséggel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldség (tetszőleges lehet, gombával a legpikánsabb)
2 nagy fej hagyma
kevés fehérbors,
vegeta,
őrölt kömény,
szerecsendió,
majoranna,
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás

Elkészítés:
1. A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.

2. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldégeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldégek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek.

3. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk.

Tanácsok:
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica összetevőkkel a legfinomabb!

Tálalhatjuk különböző szószokkal is, de önmagába is laktató és finom!


A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögretészta » Ropogós tésztaháromszögek » Rücskös tészta » Húsi csíkok zöldséggel.
» Tuti pizzatészta » Hússal töltött tészta » Hagymatorta (kelt tésztás) » Mediterrán tésztasaláta
» Krémsajtos tésztaöntet » Csirkés masnitészta » Kínaikel krémleves » Thai sülttészta
» Majonézes tészta » Tésztában sütött tonhal » Tésztaleves » Sonkaszelet sörtésztában


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.