| Kiadós olasz kenyér- és paradicsomsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb ciabatta vagy olasz kenyérféle kockára vágva 2 nagy paradicsom 1 kisebb kígyóuborka 2 fej lilahagyma apróra vágva 2 gerezd zúzott fokhagyma 1,5 deci extraszűz olívaolaj 1/2 deci vörösborecet 1 teáskanál oregánó (friss vagy szárított) só, bors Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze a kenyeret, a kockára vágott paradicsommal, uborkával és a lilahagymával. Egy kisebb edényben a fokhagymát, az olívaolajat, a vörösborecetet dolgozd össze, sózd és borsozd ízlés szerint. A dresszinggel öntsd nyakon a hozzávalókat, majd jól keverd össze. Hagyd állni legalább negyedóráiig, hogy az ízek összeérjenek. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |