| Késő esti hamburger receptHúsételek Szendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 25 deka darált marhahús 1 gerezd fokhagyma fél fej vöröshagyma 2 evőkanálnyi kemény, reszelt sajt 2-3 evőkanálnyi tejszín frissen őrölt fekete bors só 1 evőkanálnyi, apróra vágott petrezselyem 2 evőkanálnyi vaj 2 evőkanálnyi olaj jégsaláta levelek pár szem paradicsom Elkészítés: 25 deka darált marhahúshoz hozzáreszelek 1 duci gerezd fokhagymát és fél fej vöröshagymát. Aztán 2 evőkanál reszelt sajtot hozzákeverek a hamburger masszájához. Löttyintek bele 2-3 evőkanálnyi tejszínt, utána megsózom, megborsozom, majd végül beleszórok 1 evőkanálnyi apróra vágott, friss petrezselymet is. Az így összeállított keverékből 4 darab viszonylag szabályos alakú, kb. 6 centis átmérőjű pogácsát lehet formázni. Következik a sütögetés. Először egy serpenyőben gyengéden összeolvasztunk 2 evőkanál vajat ugyanennyi olajjal, aztán kicsit erősebbre csavarjuk a lángot és oldalanként 6-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk a vajas olajban az ígéretes illatú húspogácsákat. Az összeállításánál már általában éhesebbek szoktunk lenni, mint hogy nagyon adjunk a külcsínre. Félbevágunk 4 hamburgerzsemlét, aljukra gyorsan ráhalmozunk maréknyi ropogós jégsaláta-cafatot, a salátakupacokra ráültetünk egy-egy friss, meleg és szaftos fasírtot, mutatóba elszórunk ezek tetején néhány paradicsom- meg hagymakarikát, aztán a levágott zsemlekalapokkal megkoronázzuk házi hamburgergerjeinket. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |