| Keleti csemege - családi kedvenc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 1 csomag ostyalap 15 dkg porcukor 2 tojás 2 csomag csokipuding 5-6 ek. kókuszreszelék 0,5 csomag mazsola 5-6 ek. vágott dió (én kb. fél földimogyoró nagyságú darabokra töröm, így érezni az ízét a kész sütiben) 5-6 ek. magvalt meggy Elkészítés: A margarint a porcukorral gőz fölött habosra keverjük. Mikor jó forró, hozzákeverjük a pudingport, majd a felvert tojásokat, és az egészet gőz fölött 6-8 percig főzzük állandó keverés mellett (amíg besűrűsödik kicsit). A forró krémet ráöntjük az összetördelt (apróra – kb.2-3 cm) ostyalaphoz, majd hozzáöntjük a többi hozzávalót. Először úgy tűnik, kevés a krém az ostyához, de ennyi pont elég. Én előre egy kistálba teszem az összes „többi hozzávalót”. Érdemes mindent előkészíteni, még mielőtt feltennénk a cukrot és a margarint a gőz fölé. Végül sütőpapírral vagy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük a masszát (bele kell tömöríteni). Alufóliával lefedjük, egy napig hűtőszekrénybe tesszük (nálunk kb. négy órát bír ki a hűtőben, már annyi idő után is jó). Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |