| Karamellás keksz vaníliapudingban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 adag 18 db háztartási keksz 2 ek cukor 2 dl tej 1 vaníliás pudingpor 5 dl tej Elkészítés: Elkészítek 2 dl karamellés tejet. ( Egy lábasba megkaramellizálom a cukrot, majd felöntöm forró!!! tejjel - óvatosan, mert felhabzik-, újraforralom, míg az esetleges karamellcsomók elolvadnak.) 4 üvektálkát készítek, mindbe rakok 4 db karamelléstejbe alaposan beáztatott kekszet. Megcsinálom a hideg pudingot, majd egyenletesen szétöntöm a 4 tálkában. A megmaradt -beáztatott és félretett- 2 kekszből tördelve díszítést csinálok a puding tetejére. Hűtőbe teszem pár órára. Tanácsok: Ha rögtön édesség kell, akkor a kekszeket addig áztatom, míg jól be nem szívja a karamellt, így semennyit se kell állnia. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |