| Kapucsínó-és meggylikőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1ek.instant kávépor 3ek.instant kapucsínópor 10 tojássárgája 1 tojásfehérje 1 vaníliarúd kikapart bele 10dkg cukor 100g tejszin 2,5dl fehér rum 1 üveg(212ml)amarénameggy (mandulaolajos vaníliás cukorszirup- ban:csemegeüzletből) 7ek.barna vagy fehér cukor-2fahéjrúd 1.5dl amaretto(mandulalikör) 3ek.cseresznyepálinka 3,5dlgabonapálinka (vodka) 4ek.grenadine(gránátalmaszirup) vagy málnaszörp Elkészítés: 1.Az instant kávé-és kapucsínóport 3ek.forró vizzel elkeverjük. robotgép habverőjével a tojássárgákat,a tojásfehérjét,a vaníliavelőt meg a cukrot forró vízfürdőben kb.12 percig verjük. Apránként hozzáadjuk a kávés keveréket,a tejszint meg a rumot,majd a forró vízzel kiöblített üvegbe töltjük,és légmentesen lezárjuk.Hűtőszekrényben kb.2hétig áll el. 2.A lecsöpögtetett meggybefőttet a cukorral éa a fahéjrúddal együtt a cukor feloldódásáig melegítjük.Az amarettóval,a vseresznye-és a gabonapálinkával meg a grenadine-nal felöntjük,majd a fahéjruddal együtt a forró vízzel kiöblített üvegbe töltjük. Hütőszekrényben kb.4 hétig tartható el. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: nikol38 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |