| Őszibarack-ivólé receptItalok, koktélok Hozzávalók: Öszibarack 1 kg őszibarackpéphez 2 kg cukor 1 l víz 2 teáskanál citromsav Elkészítés: Az érett barackot megmossuk,kimagozzuk.Lábosba téve annyi vizet öntünk rá amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni.A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük.A barackpüréhez adjuk a vizet a cukrot és a citromsavat. Jól összekeverjük üvegekbe töltjük,légmentesen lezárjuk.Az üvegeket ne töltsük színültig hagyjunk 3-4 cm hézagot. Egy nagyobb fazékban vizet öntünk és beleállítjuk a megtöltött üvegeket.A vizet addig melegítjük amíg forrni kezd.Ekkor az üveget megfordítjuk és néhány perc után száraz dunsztban tesszük ott hagyjuk kihülni. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |