Tutireceptek.hu fejléc

Bodzapálinka recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1,5 kg szemezett bodzabogyó,
50 dkg cukor,
1 vaníliarúd,
5 dl 96 %-os alkohol

Elkészítés:
Főzd a bodzabogyót 2,5 dl vízzel, a cukorral, a vaníliarúddal egy óra hosszat közepes lángon. Ezután szitán keresztül öntsd fazékba, és egy napig hagyd fölötte, hogy lecsöpögjön.
A következő nap a szűrletet főzd fel, majd hűtsd le és keverd össze az alkohollal. Töltsd palackokba, jól zárd le és 1-2 hónapig érleld.


A receptet beküldte: TyBoR

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sand Dance » Cherry Coco » Forralt bor I. » Házi sör készítése
» Tassie Shot » Planter's punch » Eden rocks » Kókuszos tejital
» Sweet Lime Ice Tea » Come On » Sweet Rainbow » Csicsóka koktél (Kata-féle)
» Vampire Vine » Tin wedding » Náthaüző pikáns forralt bor » Házi bodza hűsítő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.