| Kakaós süti málnaszósszal (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 bögre tönköly fehérliszt 1 és 1/4 bögre teljes kiörlésű tönkölyliszt 1/2 bögre + 2 ek. kakaópor 1/2 bögre olvasztott kókuszzsír 1/2 bögre nádcukor 1 bögre juharszirup 1 bögre zabtej 2 tk. sütőpor 2 tk. szódabikarbóna 2 tk. almaecet 1 tk. só 1/2 tk. fahéj 1 vaníliarúd kikapart magja A málnaszószhoz: 300 g málna + 1 marék díszítéshez 2 tk. juharszirup Elkészítés: Egy tálba szitáljuk bele a liszteket, kakaót, cukrot, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a zabtejet a juharsziruppal, kókuszolajjal, almaecettel, és a vaníliával. Öntsük össze a kettőt, és jól keverjük el, hogy sima tésztát kapjunk. Közben melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki kókuszzsírral, és szórjuk meg 2 evőkanál kakaóporral. Öntsük a tésztát a formába, és süssük 40-45 percig, 175-180 fokon. Végezzünk tűpróbát mielőtt kivesszük a sütőből. Miközben a tészta sül, készítsük el a gyümölcsszószt. A málnát botmixerrel pürésítsük, majd passzírozzuk át egy szűrőn. Az így kapott szószhoz adjunk hozzá a juharszirupot, és keverjük simára. Fogyasztás előtt csurgassuk a felszeletelt süteményre, és díszítsük friss málnaszemekkel. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |