| Kacsamell saláta körtével, rukkolával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 fél fiatal pecsenyekacsamell, bőr és csont nélkül (30 dkg) 3-4 cm gyömbérgyökér (vagy 1 tk szárított, őrölt) 1 gerezd fokhagyma 3 ek kacsazsír só 2 nagyobb körte (40-50 dkg, keményebb téli körte) 2 salotta (vagy 4-5 dkg édes hagyma) 1/2 citrom leve 1 tk cukor 5 marék rukkola ( 100 gr) 2 ek olívaolaj 2 ek sűrű, édes balzsamecet 2 szelet kalács Elkészítés: A kacsamellekről levágom a hártyákat, lapjában kettévágom, majd vékony (úgy egy centis) csíkokra szeletelem. (a bőréből én közben kisütöttem a zsírt+tepertőt, de ez nem a recept szerves része, csak ha nem volt otthon kacsazsír, akkor így nem is kell külön venni) Ráreszelem a gyömbért és mellédobom a meglapított gerezd fokhagymát. A körtéket meghámozom, magházukat kivágom, hosszában felszeletelem és meglocsolom a citrom levével. A rukkolát mosom, centrifugázom, a salottát finomra aprítom, a kalácsot kis kockákra vágom. Egy nagyobb teflon serpenyőben felhevítem a zsír felét és mérsékelt lángon színesre sütöm benne a kalácskockákat. Ha kész, félreteszem, kitörlöm a serpenyőt, felhevítem és a maradék zsíron két perc alatt megsütöm rajta a kacsamell csíkokat. Sütés közben sózom, rázogatom. Kiöntöm egy tálba, alufóliával letakarom és melegen tartom tálalásig. A kacsa helyére dobom a körtét és a salottát, megszórom a cukorral, majd mérsékelt lángon, időnként rázogatva addig sütöm, amíg enyhén rákaramellizálódik a körtére a cukor. Végül a rukkolát összeforgatom a körtével, kacsahússal, meglocsolom az olívaolajjal, balzsamecettel, a tetejére pedig ropogós kalácskockákat szórok. A receptet beküldte: Timi7978 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |