| Juhtúrós serpenyős burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1,2 kg. burgonya, 15 dkg. juhtúró, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 db. zöldpaprika (az egyik lehet erős is), 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyemzöld. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, édes-nemes fűszerpaprika. Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk és hosszában feldaraboljuk.a paprikák magházát kiszedjük és felkarikázzuk. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk a lecsöpögtetett burgonyát és közepes lángon gyakran átforgatva kb. 10-15 percig sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és újabb 10 percig kevergetve együtt sütjük, de közben ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és édes-nemes fűszerpaprikával (kb. 1 evőkanál). Külön kis edényben a vajat felmelegítjük, a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöld háromnegyed részével együtt megfonnyasztjuk, majd belemorzsoljuk a juhtúrót és átkavarás után a kész burgonyához adjuk, amivel összekeverjük. Tálaláskor édes-nemes fűszerpaprikával, a maradék petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |