Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós serpenyős burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,2 kg. burgonya, 15 dkg. juhtúró, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 db. zöldpaprika (az egyik lehet erős is), 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyemzöld. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, édes-nemes fűszerpaprika.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és hosszában feldaraboljuk.a paprikák magházát kiszedjük és felkarikázzuk. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk a lecsöpögtetett burgonyát és közepes lángon gyakran átforgatva kb. 10-15 percig sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és újabb 10 percig kevergetve együtt sütjük, de közben ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és édes-nemes fűszerpaprikával (kb. 1 evőkanál). Külön kis edényben a vajat felmelegítjük, a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöld háromnegyed részével együtt megfonnyasztjuk, majd belemorzsoljuk a juhtúrót és átkavarás után a kész burgonyához adjuk, amivel összekeverjük. Tálaláskor édes-nemes fűszerpaprikával, a maradék petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós rakott burgonya » Serpenyős káposzta » Amerikai burgonya » Hagymás édesburgonya
» Diétás burgonyasaláta » Burgonyával rakott cukkini » Húsvéti töltött burgonya » Svájci újburgonya
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Burgonyaleves korianderrel » Isteni burgonyás lángos » Serpenyős melegszendvics
» Hagymás-burgonyás csipetke » Könnyű rakott burgonya » Sajttal rakott burgonya » Káposztás burgonyafelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.