| Hortobágyi húsos palacsinta darálthúsból receptHúsételek Hozzávalók: Hagyma, pirospaprika, só,bors,majoranna,víz aki akar, paprika paradicsom, pörkölt kocka Elkészítés: Annyi az egész,hogy Hagymát pirítok majd pirospaprika,végülis egy sima pörkölt alap(paradicsomot,paprikát kihagyom mert nem igazán szereti férjecském)bele a darálthús várom míg megkérgesedik só bors majoranna,néha teszek bele pörkölt kockát de nem vagyok a híve, vízzel felöntöm,hogy legyen egy kis leve majd párolom hogy még úgy is engedjen levet. Sok ugyebár nem kell a darálthúsnak így csak a leve miatt csinálom. Palacsintát sütök természetesen ez lehet sós mivel nem édes tölteléket teszünk bele. Megtöltöm a darálthússal de úgy hogy lyukacsos kanállal szedem hogy a szaft megmaradjon. Üvegedénybe szépen berakom a megtöltött palacsintát(pici olivával vagy ki mivel szokta kikenem) és a megmaradt szaftot tejföllel behabarom és ráöntöm(ha kevés akkor simán kikeverek pirospaprikát tejföllel) ráöntöm a palacsintákra és be a sütőbe addig amíg szép világosbarna nem lesz,szoktam rátenni sajtot is a tetejére mert természetesen Attilám imádja a sajtot. A receptet beküldte: onikita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |