Tutireceptek.hu fejléc

Hirtelensült báránylapocka szalonnába tekert zöldbabbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg fiatal báránylapocka,
40 dkg zöldbab egészben,
8 szelet sliced bacon,
4 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
rozmaring,
vegeta,
3 kanál zsír

Elkészítés:
A lapockából 8 szeletet vágok, kiverem, sózom, borsozom, megszórom rozmaringgal és a zúzott fokhagymával.
Egy tálra teszem, fóliával letakarom és beteszem a hűtőbe.
A zöldbabnak levágom a végeit és sós, vegetás vízben kb 15 percig főzöm, majd lecsurgatom.
A szalonnákat félbevágom, így 8 szelet szalonnát kapok.
A zöldbabot nyolcfelé osztom és köteggé fogva betekerem a szalonnába, majd megtűzöm fogvájóval.
Az így kapott kötegeket tűzálló tálba egymás mellé teszem és ráteszek egy kanálnyi zsírt, majd beteszem a sütőbe.
A hússzeleteket kiveszem a hűtőből és 2 kanálnyi zsíron mindkét oldalán szép pirosra sütöm.
Tálaláskor személyenként 2 szelet húst teszek a tányérra, mellé hasábburgonyát és 2-2 zöldbabköteget.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliába tekert hal » Baconbe tekert fasírt » Baconbe tekert krumpli » Baconbe tekert sütőtök
» Spárga baconszalonnában » Tekert sajtos » Csirkemáj szalonnában » Szilvás tekert hús
» Baconbe tekert libamáj » Csirkemáj baconszalonnában » Pörkölt zöldbabbal » Sonkába tekert sajt rántva
» Baconbe tekert csirkemáj » Baconbe tekert burgonya » Mustáros sertéstarja » Csirke joghurtban sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.