| Héjában sült töltött krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: - közepes méretű sárga krumpli, lehetőleg nagyjából egyforma nagyságúak - olaj - só - tölteléknek: kolbász, sonka, sajt, lilahagyma, szalonna, stb. Elkészítés: A krumplikat megmostam, szárazra töröltem és feléig-háromnegyedéig sűrűn bevagdostam. Egymás mellé helyeztem egy üveg sütőtálban és egy szilikonos ecset segítségével sós olajjal jó alaposan megkentem mindegyiket. Figyeltem, hogy a résekbe is jusson az olajból. Alufóliával letakartam a tálat és 250 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöttem, amíg majdnem megpuhultak a krumplik. Ekkor kivettem a tálat és jöhetett a töltögetés: az egyik résbe kolbász, aztán sajt, sonka, lilahagyma... Egészen amíg el nem fogyott. Sajnos volt olyan, hogy eltört a krumpli, ahogy feszítettem szét, hogy beférjen például a kolbász. Ezen a technikán még van mit javítani, de szerencsére nagy részt egyben maradtak. A sütő hőfokát mérsékeltem 200 fokra és most már nem takartam le a tálat. Visszatoltam a sütőbe és kb. 15 percig sütöttem még. Addigra megpuhult a krumpli, a kolbászból kezdett kisülni a zsír, a sajt megolvadt. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |