| Gyors, könnyen elkészíthető házi perec(25 db) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1kg liszt 8dkg zsír Szárított vagy hagyományos élesztő Kb.fél liter tej 1 tojás csipet só Massza a tetejére:Két kanál liszt fél kanál só,víz Elkészítés: A lisztet az élesztővel,sóval kicsit elkeverjük.Utána hozzáadjuk a zsírt,tojást és eldolgozzuk,majd jöhet a langyos tej.Ezt összegyúrjuk,és listezett deszkán átdolgozzuk.Kisujjnyi vastag csíkokat sodrunk,és pereceket formázunk.Ezeket zsírozott tepsibe helyezzük.Előmelegített sütőben megsüssük.Míg sül,a lisztet,sót és vizet egy bögrében kikeverjük olyan sűrűre hogy kenheő legyen. Tanácsok: Amikor félig megsültek akkor kell rákenni a masszát,utána vissza sütőbe és szép pirosra megsütni. Nagyon finom,könnyű perec.Sör mellé kíváló sós nasi. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Sziszaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |