| Gyors fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 egész tojás 1/2 csomag sütőpor 2 dl natúr joghurt (lehet aludttej vagy kefír) pici só 2 evőkanál cukor Elkészítés: A tojást villával felverem, hozzáadom a joghurtot, azzal is elkeverem, majd a többi hozzávalóval tovább keverem. Két kanál segítségével (úgy, mint a muffinnál) olajba szaggatom és ropogósra sütöm. Ízlés szerint porcukorral, lekvárral, boszorkányhabbal tálalom. Boszorkányhab: 1 tojásfehérjét 1 kávéskanál cukorral elkeverem, mehet bele egy kis citromhéj és gőz fölött kemény habbá verem. ízlés szerint bármilyen lekvárral összekeverem és már kész is. A lekvárt almával is lehet helyettesíteni, sütőbe rakom, míg meg nem puhul, a húsát villával összetöröm és azt keverem a habhoz. Tanácsok: Nagyon egyszerű és finom édesség. Egyetlen dologra kell nagyon figyelni: az olaj hőfokára. Ha túl forró az olaj, akkor kívül megég, belül nyers marad, ha nem elég forró az olaj, akkor sokat szív magába, ezt ki kell tapasztalni. A sokadik adag után már simán megy. :) A fenti adag két személynek elég. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: bogancs71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |