Tutireceptek.hu fejléc

Gyors croissant/kakaós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró
0,75 dl étolaj
1,75 dl almalé

5o dkg liszt
1 tasak sütőpor

Elkészítés:
A túrót, olajat, almelevet és a csipet sót jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét. Jól összegyúrjuk.
Croissan esetén kör alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 0,5 cm vastagra), lekvárral, esetleg mogyorkrémmel megkenjük, 16 szeletre vágjuk, mint egy tortát, és a szélesebb vége felől feltekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, vízzel megkenjük,és a 180-200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ha kakaóscsigát készítünk, akkor téglalap alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, kakaópor és cukor keverékével megszórjuk, feltekerjük, kb, ujjnyi vastagra szeleteljük és ugyanúgy sütjük, mint a croissant.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: lujzika36


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós Csiga Andi módra » Kakaós-diós csiga » Gyors sós falatok » Gyors epres süti
» Gyors tejfölös pogácsa » Gyors csirke vacsora. » Gyors tepertős pogácsa » Gyors édes-savanyú saláta
» Gyors rizseshús » Böbsi gyors rántott sajtja » Bolognai tészta gyorsan. » Gyors sajtos pogácsa
» Habos csiga » Gyors, finom sajtos kockák » Gyors bableves » Almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.