| Gyors croissant/kakaós csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró 0,75 dl étolaj 1,75 dl almalé só 5o dkg liszt 1 tasak sütőpor Elkészítés: A túrót, olajat, almelevet és a csipet sót jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét. Jól összegyúrjuk. Croissan esetén kör alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 0,5 cm vastagra), lekvárral, esetleg mogyorkrémmel megkenjük, 16 szeletre vágjuk, mint egy tortát, és a szélesebb vége felől feltekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, vízzel megkenjük,és a 180-200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kakaóscsigát készítünk, akkor téglalap alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, kakaópor és cukor keverékével megszórjuk, feltekerjük, kb, ujjnyi vastagra szeleteljük és ugyanúgy sütjük, mint a croissant. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: lujzika36 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |