Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés alagút – sütés nélkül recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 bögre (40 dkg) kekszmorzsa vagy darált keksz
másfél gesztenyemassza (37 dkg)
fél bögre porcukor (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé felolvasztva (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé nagyon apróra kockázva
1 bögre tej

+ a tetejére 15 dkg jó minőségű ét-vagy tortabevonó csokoládé felolvasztva

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt legyen lefóliázva, hogy ne vegye át az ízeket, és ne száradjon ki a teteje.
2. Ha megdermedt, akkor sütőpapírral borított tálcára borítjuk, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Én mikróban olvasztottam, ahol fél percenként átkevertem.
3. Ezután visszatesszük a hűtőbe dermedni.
4. Szeletelés előtt tíz-tizenöt percig hagyjuk szobahőmérsékleten, akkor nem fog töredezni a csokoládébevonat.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Twix szelet (sütés nélkül) » Pogácsa élesztő nélküli » Sütés nélküli túró golyó » Őzgerinc sütés nélkül
» Banánbomba (sütés nélkül) » Hűtemény - sütés nélküli! » Liszt nélküli Túrótorta » Gesztenyés méhkas
» Máktorta liszt nélkül » Gesztenyés falatka » Gesztenyés-meggyes rétes » Kinder szelet tojás nélkül
» Gesztenyés piskótarolád » Almás krémes, sütés nélkül » Dagasztás nélküli kenyér » Barackos kekszes alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.