Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági töröttbab házi kolbásszal, hagymás zsírral recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
40-50 dkg. száraz bab,
3 db. babérlevél,
1 evőkanál só,
4 evőkanál liszt,
3 fej vöröshagyma,
3 evőkanál sertéstsír,
10 dkg. házi füstölt kolbász,
1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors (vagy morzsolt borsika fű)

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, az első áztató kb. 2 óra levet múlva elöntjük.( A bab közel duplájára duzzad). Az áztató levet enyhén megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet és készre főzzük. Ha megfőtt a levet leszűrjük, félre tesszük, a babérlevelet eldobjuk és a főtt babot összetörjük ( turmixoljuk). Kevés főzőlevet hozzá adva a lisztet folyamatosan belepergetve a babot olyan sűrűségűre főzzük, hogy jól kavarható legyen, de ne folyon.
Közben a hagymát apróra vágjuk, a felforrósított sertészsírban aranysárgára pirítjuk, s ekkor hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott házi füstölt kolbászt is. Néhány perc mulva a tűzről lehúzva egszórjuk az édes-nemes fűszerpaprikával, kevés őrölt fekete borssal. és elkeverjük. Tálaláskor a bab tetejét a masszával megkenjük.Friss kenyeret, hideg szálas savanyú káposztát adjunk hozzá.

Tanácsok:
Tálalhatjuk főételként.
A babhoz külön kisütött kolbászt is adhatunk feltétnek. A hagymás zsírt Erdélyben a puliszkához készítik.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás garnéla » Fokhagymás pizzakenyér » Hagymás bab » Póréhagymás virslisaláta
» Medvehagymás vajkrém » Hagymásrostélyos máshogy » Galyasági lacipecsenye » Hagymás csülök
» Galyasági tojásleves. » Hagymás-dinnyés csirke » Almás-hagymás szelet » Medvehagymás burgonya
» Hagymás krumpli egytál » Póréhagymás szalonnás pite » Tepsis hagymás gomba » Korpás hagymás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.