| Galyasági gombócleves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg. marhahús, 1-1 szál petrezselyem és sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 szem burgonya, 1 db. száraz zsemle, 1 db. tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 kiskanál pirospaprika. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, leveskocka, apróra vágott lestyánlevél. Kevés liszt. Elkészítés: A leveshőst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a zsemlét megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.A burgonyát félretesszük. Most a húst a sárgarépával, petrezselyemmel és a zsemlével együtt ledaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, apróra vágott lestyánlevéllel. Hozzáadjuk a felvert tojást és az egészet összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. amit lisztben megforgatunk és félre teszünk. Külön edényben a felforrósított étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit tűzrúől lehúzva megszórunk fűszerpaprikával és felöntünk egy liternyi vízzel, amiben a leveskockát feloldottuk.Felforraljuk, majd belerakjuk a zöldséges húsgombócokat és éppen csak gyöngyöző lében kb. fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyátis. Ha megpuhult a burgonya a levest apróra vágott lestyánlevéllel megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |