| Fűszeres pecsenye krumplitortával receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evőkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen őrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evőkanál liszt, 5 dl húslé A körethez: 1 kg burgonya, 5 dkg olvasztott vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fekete olívabogyó Elkészítés: A kicsontozott húst egyben hagyva sózzuk, majd tepsibe téve locsoljuk meg olajjal vagy olvasztott vajjal. Kevés vízzel süssük egy órán át. Szórjuk rá a köménymagot, paprikát, borsot, süssük tovább közepes lángon még egy órán át. Forraljuk fel a húslét, adjunk hozzá a leszűrt zsiradékból egy kanálnyit, majd liszttel sűrítsük a mártást. Fűszerezzük ízlés szerint. A hámozott, kockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára. Leszűrve, vajjal, tejjel készítsünk belőle pürét. Kerek tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg alaposan zsemlemorzsával az oldalát is, és hűtsük le húsz percre. A hideg formát töltsük meg a pürével. A tetejére szórjunk reszelt sajtot. Nyomkodjunk bele olajbogyót. Morzsoljunk rá vajdarabkákat, majd sütőben süssük át. A húst szeletelve, a mártást csészében, a burgonyát cikkekre vágva tálaljuk. A tányérokat frissen szeletelt lilahagymával díszíthetjük. A receptet beküldte: Ágo54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |