| Fűszeres burgonyával sült csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 10 db csirke szárny (vége nélkül)félbevágva,vagy alsó vagy felső csirkecomb,esetleg mell. csirkefűszer keverék 1 kg burgonya 2 nagyobb fej vöröshagyma 10-15 dkg rizs (vagy 1 tasakos rizs) olaj só őrölt bors szerecsendió fokhagyma vagy fokhagyma granulátum 1-1,5 dl tej vagy főzőtejszín 5 dkg reszelt sajt (el is hagyható) Elkészítés: A csirkehúst befűszerezem,félreteszem. A meghámozott burgonyát vékony karikára vágom, vagy uborkagyalun lereszelem. A hagymát vékonyan felkarikázom. A rizst megtisztítom, megmosom. A burgonyát, a rizst, a hagymát egy tálban összekeverem a fűszerekkel, és kizsírozott sütőedénybe öntöm. A tetejét meglocsolom kevés olajjal, leöntöm a tejjel vagy tejszínnel. Rárakom a befűszerezett csirkehúst. A sütőedényt lefóliázom, és előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1-1,5 órát .Ha megpuhulta hús a burgonya és a rizs, levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és pirosra sütjük. Tanácsok: A fűszerezést saját ízlésünk szerint lehet variálni, minél több féle a fűszer, annál finomabb lesz. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |