Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres burgonyával sült csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 db csirke szárny (vége nélkül)félbevágva,vagy alsó vagy felső csirkecomb,esetleg mell.
csirkefűszer keverék

1 kg burgonya

2 nagyobb fej vöröshagyma

10-15 dkg rizs (vagy 1 tasakos rizs)



olaj



őrölt bors

szerecsendió

fokhagyma vagy fokhagyma granulátum



1-1,5 dl tej vagy főzőtejszín

5 dkg reszelt sajt (el is hagyható)

Elkészítés:
A csirkehúst befűszerezem,félreteszem.

A meghámozott burgonyát vékony karikára vágom, vagy uborkagyalun lereszelem. A hagymát vékonyan felkarikázom. A rizst megtisztítom, megmosom. A burgonyát, a rizst, a hagymát egy tálban összekeverem a fűszerekkel, és kizsírozott sütőedénybe öntöm. A tetejét meglocsolom kevés olajjal, leöntöm a tejjel vagy tejszínnel. Rárakom a befűszerezett csirkehúst. A sütőedényt lefóliázom, és előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1-1,5 órát .Ha megpuhulta hús a burgonya és a rizs, levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és pirosra sütjük.

Tanácsok:
A fűszerezést saját ízlésünk szerint lehet variálni, minél több féle a fűszer, annál finomabb lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres csók » Mogyorószószos csirkemell » Sajtos csirkemell » Kapros-juhtúrós csirke
» Zalai csirkeleves » Sajtos csirketócsni » Rakott-sajtos csirkemell » Fűszeres tej
» Rakott csirketál » Édes csirkemell » Svájci csirkemell » Édes-savanyú csirkemáj
» Tokaji csirkemell » Hawai csirkemell » Fűszeres tallérok » Almás-tejszínes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.