| Felhőcske receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 2,5 dl víz 15 dkg zsír 15 dkg liszt 6 tojás Krém: 7 dl tej 3 vaníliás puding 1 margarin 15 dkg porcukor Hab: 5 dl Hulala tejszín 2 cs. vaníliás cukor 1 cs. habfixáló Elkészítés: Tészta: a vizet a zsírral felforrósítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, összefőzzük. 15-20 pecig állni hagyjuk. Utána a tojást egyenként belekeverjük. 2 lapot sütünk tepsi hátán. A tepsit vékonyan megkenjük zsírral, felkenjük rá a tészta felét. Forró sütőbe tesszük, 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Majd lassú tűzön rózsaszínűre sütjük. Krém: a tejben a vaníliás pudingot sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Hab: a tejszínt a van.cukorral felverjük, majd belekeverjük a habfixálót. Összeállítás. a tésztára rákenjük a krémet, majd a habot, végül rátesszük a tésztát. A tetejére porcukrot szórunk. Tanácsok: A tészta része hullámos lesz nem szabad megijedni. A tésztát kivéve, ha összeesik, vissza lehet tenni a sütőbe és felemelkedik újból. A receptet beküldte: Szanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |