| Egzotikus rizssaláta ördöghallal receptHalas ételek Hozzávalók: 20 dkg rizs, jódozott só, 2 szál metélőzeller, 3 színes paprika, 1 lilahagyma, 1 mangó, 2 kivi, 40 dkg ördöghal (gerinc nélkül), 2 ek. citromlé, frissen őrölt bors, 4 ek. diétás növényi olaj, 3 ek. fehérborecet, 1 teáskanál méz Elkészítés: A rizst főzzük meg sós vízben félig puhára, csöpögtessük le, és hagyjuk lehűlni. Pucoljuk meg a zöldségeket, a zellert és a paprikát vágjuk csíkokra, a hagymát pedig vágjuk apró kockákra. A mangót és a kivit hámozzuk meg, és vágjuk falatnyi darabokra. Az ördöghalat mossuk meg, töröljük meg és vágjuk 1-2 cm-es szeletekre. Végül pároljuk mindegy 10 percig citromlében. Ezután csöpögtessük le a halat, szórjunk rá borsot, majd 1 evőkanál diétás növényolajban süssük meg 2 percig minden oldalát, majd sózzuk meg. Közben a körítéshez keverjünk össze ecetet, mézet, borsot és sót ízlés szerint, és adjuk a maradék növényi olajhoz. Keverjük össze a saláta-összetevőkkel, majd az ördöghallal együtt tálaljuk a tányérokon. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |