| Egyszerű Gesztenyés tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz 18 dkg Rama margarin 10 dkg cukor 1/2 ü rumaroma (vagy rum) 1ek kókuszreszelék 1 ek kakaópor A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 20 dkg cukor 1/2 ü rumaroma (vagy rum) 1 kk kókuszreszelék 12 dkg margarin A tetejére: 10 dkg ét tortabevonó Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel jól összedolgozzuk, míg a cukor elolvad benne. A kekszmassza feléből, kb. 20x25cm-es téglalapot formálunk a sütőpapíron (lehet tiszta nedves konyharuhán is). A kinyújtott kekszmasszára a gesztenyemassza felét rásimítjuk, majd fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét az olvasztott ét tortabevonóval vékonyan bevonjuk (ét tortabevonó + 3 ek olaj a mikróban felolvasztva, ügyelve, hogy ne égjen oda). Tálalás előtt szeleteljük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőben hosszabb ideig eláll. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |