| Egg nog (Meleg tojáslikőr) receptItalok, koktélok Hozzávalók: 6 dl tej 6 tojássárgája 15-20 dkg cukor 1,5 dl rum 1,5 dl brandy 1 vaníliarúd frissen reszelt szerecsendió Elkészítés: A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig lefedve félretesszük. Szűrjük le a vaníliás tejet, majd forráspontig melegítsük újra. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük. A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |