| Diós-mogyorós saláta kacsával receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 30 dkg vegyes zöldsaláta 1 kávéskanál mustár 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál dióolaj 4 kacsaszárnytő 1 füstölt kacsamell 8 szelet kacsamáj 4 szem koktélparadicsom 0,5 dkg dió 0,5 dkg mogyoró 0,5 dkg fenyőmag 0,5 dkg mazsola 1 csipetnyi só bors Elkészítés: A húsokat előkészítjük, a kacsaszárnytöveket zsírjától megszabadítjuk és sütőben öt percig 200 oC-on meggrillezzük. A füstölt kacsamellet vékonyra szeleteljük és a kacsamájszeleteket néhány perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Egy felhevített, ám száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, hozzáadjuk az apróra tört diót, mogyorót, és a mazsolát. Tányérra halmozunk egy maroknyi vegyes salátát, 1 szem koktélparadicsomot, meglocsoljuk az ecetből, sóból, borsból és egy kevés dióolajból kevert ecetes salátaöntettel, elrendezzük rajta a füstölt kacsamellszeleteket és a kacsamájszeleteket, megszórjuk a diós, mogyorós mazsolakeverékkel és tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |