| Darált zöldség-delikát fagyasztóba, télre receptLevesek Hozzávalók: Egy fajtája a darált zöldségnek(delikát) 1 kg sárgarépa 1 kg petrezselyem 50 dkg paradicsom 50 dkg káposzta 50 dkg karfiol 25 dkg zeller 25 dkg karalábé 25 dkg kelkáposzta 25 dkg hagyma 25 dkg paprika (sárga, zöld piros) 1 csokor zeller levél 1 csokor lestyán levél (delikát növény) 1 csokor petrezselyem levél Elkészítés: Az anyagokat tárcsás darálón ledarálom (húsdarálón is lehet), jól összekeverem, és zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül. Lefagyasztom. Régen 1 kg sóval keverték el és így üvegekbe rakva, elállt. Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonyalevesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitaminbomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő. LEVES: a zacskóból annyit török le, amennyit akarok (a húsklopfoló kiváló erre) Vízbe rakom, kevés zsiradékot adok hozzá, sózom, borsozom, ha felfőtt mehet bele a levesbetét. Ami lehet: gyöngytészta, bármilyen száraztészta, vagy galuska. Reszelt tésztával a legfinomabb. De rizst is főzhetünk bele. Mire a levesbetét átfő a darált zöldségek is, megpuhulnak. Nincs benne tartósító (E 4…) én nem használom a bolti delikátot, és leveskockát. Ez mindent pótol. A saját ízlésem szerint állítom össze, pl. én paradicsomot, és zellert, kevesebbet teszek bele. Nem szeretem a zeller harsány ízét, a paradicsom meg ellágyítja kissé. Tanácsok: itt látható a képe, vagy a naplómba http://picasaweb.google.hu/rolvisa/FagyasztBa/photo#5167973700199132290 Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |