| Csőben sült sajtos-zöldséges tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 15 dkg fodros kockatészta 15 dkg mexikói zöldségkeverék 5 dkg vaj 4 dkg liszt 3,5-4 dl tej só őrölt bors csipet szerecsendió kisebb csokor petrezselyemzöld 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: 1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tésztafőző vízbe tesszük a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és szintén lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a zöldséggel. 2. Ezután besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen.) Ekkor levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. 3. Közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, valamint megszórjuk szerecsendióval, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás. 4. Ezután hozzáadjuk a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan összeforgatjuk. 5. Egy sütőformát vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a tésztás-zöldséges keveréket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. Tanácsok: A hagyományos tészták helyett, mint pl. a túrós vagy éppen krumplis tészta, készítsük el az ebédet kicsit változatosabban. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |