| Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók: csirkemell vargányagomba liszt tojás só bors petrezselyemzöld A burgonyaforgács köret hozzávalói: 50-60 dkg burgonya kevés tej liszt 1 egész tojás olaj só Elkészítés: Elkészítés: A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük. A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |