| Csirkefalatkák erdei gombákkal fűszeres kókusztejes szószban receptHúsételek Hozzávalók: # 2 db nagyobb csirkemell # 1 db póréhagyma # 20 dkg vegyes erdei gomba # 1 db nagyobb piros kápia paprika # 1 db alma # 1 mokkáskanál kapribogyó (konzervből) # 1 mokkáskanál zúzott színes bors # 1 mokkáskanál őrölt chili # 1 dl tej # 0,5 dl kókusz tej # 0,5 dl barna, sós szójaszósz # 0,5 dl olívaolaj Elkészítés: A pórét, a gombát és a kápia paprika felét 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk. A csirkemellfilét fél ujjnyi csíkokra vágjuk, bedobjuk a pirított zöldségek közé, és fehéredésig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, kókusztejet, szójaszószt és a fűszereket. 2-3 perc rotyogás után beletesszük a kockákra vágott almát és a maradék felkockázott kápia paprikát. 5-6 perc alatt erős lángon, kevergetve készre főzzük. Párolt rizzsel körítve sikert aratott. Jó étvágyat! Tanácsok: Megjegyzés: Az alapanyagok előkészítésével együtt is belefér fél órába az elkészítése. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |