| Cseh Túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg liszt 20 dkg porcukor 20 dkg darált dió 1 egész tojás ½ csomag sütõpor 15 dkg margarin Töltelékhez: 75 dkg túró 15 dkg margarin 15 dkg cukor 3 evõkanál liszt 5 tojássárga 1 csg van. cukor Máz: 5 tojásfehérje 20 dkg cukor Elkészítés: A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elõsütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütõbe és közben az 5 tojásfehérjébõl 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk. A receptet beküldte: vma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |