| Burgonyagolyók joghurtos szósszal receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 4 közepes krumpli 2 tojás 5 dkg reszelt parmezán sajt 1/4 kávéskanál fokhagyma-granulátum só bors 1 tojás felverve 15 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez A szószhoz: 1 pohár joghurt 1 gerezd fokhagyma lereszelve 1/2 kávéskanál só Elkészítés: 1. Megfőzzük a krumplikat a héjukban. Lehűtjük, meghámozzuk. 2. Aprítógépbe tesszük a krumplit, a tojást, a sajtot, a fokhagymaport, súzzuk és borsozzuk, simára dolgozzuk. 3. Kis golyókat formázunk a masszából, belemártjuk 1 felvert tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 4. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges zsiradékot. 5. A joghurtot összekeverjük kis sóval és zúzott fokhagymával, majd a krumpligolyókhoz kínáljuk. Tanácsok: Gazdagíthatjuk a krumplis masszát aprított sonkával is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |