Tutireceptek.hu fejléc

Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 szelet tarja vagy karaj (kb. 1,5 cm vastag)
20 szelet húsos bacon (húsonként 2 szelet)
10 karika száraz csípős kolbász
10 karika vöröshagyma
1 dl fehérbor (ízlés szerint lehet több is)
2 gerezd fokhagyma
3-5 cl konyak

bors
2 ek mustár
ételízesítő
magyaros sült fűszer
olaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy a hússzeleteket nem szabad kiklopfolni.
Két evőkanál mustárban el kell keverni a fűszereket és a fokhagymákat egyenletesen belereszelni.
A baconszeletek munkalapra való helyezése után mind a két odalát egyenletesen be kell kenni az általunk készített mustáros fűszerkeverékkel. Ezután egy karika kolbászt, vöröshagymát helyezünk minden hússzeletre.
Ha ezzel megvagyunk, óvatosan be kell bugyolálni a húst a már előre kiterített baconszeletekkel.
Ezután a húsokat egy tepsiben közepesen meleg sütőben (fedés nélkül) kb. 15-20 percig (ameddig a bacon meg nem pirul) sütjük.
Utolsó fontos mozzanatként a bort és a konyakot a hús alá öntjük (a mennyiségre érdemes figyelni).
A húsokat visszatesszük a sütőbe (alufóliával lefedve). Közepesen meleg sütőben ismét kb. 15-20 percig sütjük.

Tanácsok:
Köretnek rizst vagy akár krumplipürét is lehet készíteni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges sertéshús » Baconbe tekert krumpli » Egyben sült sertéshús » Sertéshúsos rizibizi
» Vadasszerűség sertéshúsból » Sertéshúsos tekercs » Baconbe tekert burgonya » Baconbe tekert csirkemáj
» Baconben sült camembert » Baconbe tekert sütőtök » Földimogyorós sertéshús » Karfiol - fehérborral
» Bólé fehérborral » Sertéshús vadász módra » Baconbe tekert fasírt » Baconbe tekert libamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.