| Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal receptHúsételek Hozzávalók: 10 szelet tarja vagy karaj (kb. 1,5 cm vastag) 20 szelet húsos bacon (húsonként 2 szelet) 10 karika száraz csípős kolbász 10 karika vöröshagyma 1 dl fehérbor (ízlés szerint lehet több is) 2 gerezd fokhagyma 3-5 cl konyak só bors 2 ek mustár ételízesítő magyaros sült fűszer olaj (a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: Nagyon fontos, hogy a hússzeleteket nem szabad kiklopfolni. Két evőkanál mustárban el kell keverni a fűszereket és a fokhagymákat egyenletesen belereszelni. A baconszeletek munkalapra való helyezése után mind a két odalát egyenletesen be kell kenni az általunk készített mustáros fűszerkeverékkel. Ezután egy karika kolbászt, vöröshagymát helyezünk minden hússzeletre. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan be kell bugyolálni a húst a már előre kiterített baconszeletekkel. Ezután a húsokat egy tepsiben közepesen meleg sütőben (fedés nélkül) kb. 15-20 percig (ameddig a bacon meg nem pirul) sütjük. Utolsó fontos mozzanatként a bort és a konyakot a hús alá öntjük (a mennyiségre érdemes figyelni). A húsokat visszatesszük a sütőbe (alufóliával lefedve). Közepesen meleg sütőben ismét kb. 15-20 percig sütjük. Tanácsok: Köretnek rizst vagy akár krumplipürét is lehet készíteni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |