| Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) receptHúsételek Hozzávalók: 0, 5 kg darált sertéshús 3 zsemle 2 tojás 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál fűszerpaprika 0, 5 kávéskanál köménymag bors ízlés szerint 1 kávéskanál só 15 szelet bacon 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk. Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk. 190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |