| Almaszirupos sült palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás fél bögre liszt fél bögre tej egy csipet fahéj egy csipet szerecsendió 2 és fél evőkanál vaj egy fél citrom leve 2 evőkanál porcukor a szósz: 3-4 szem meghámozott, apró kockákra darabolt alma 1/4 bögre cukor 2 evőkanál kukoricakeményítő egy kávéskanál fahéj Elkészítés: Na ez így elsőre nem hagzik nagy kunsztnak, mert ugyebár a palacsintát jellemzően sütni szokták...igen ám, de ezt sütőben! Hívják finn, vagy dán palacsintának is, a tésztája pedig sokkal inkább emlékeztet az amerikai pancake-re, mint a magyar palacsintára, vagy a francia crepe-re. Ez is egyszerű, bármivel tölthető, de van egy kis különlegesség mellékíze:) Most egy almaszószos verziót készítettem, íme a recept: Először az almaszirupt készítem el: A feldarabolt gyümölcsöt és a szósz többi hozzávalóját takarék lángon főzöm nyúlós-bugyborékosra. Ez nem nagy ügy. De a palacsinta sem: robotgéppel összekeverem a lisztet a tojásokkal, a tejjel, a fahéjjal és a szerecsendióval azután fél órára letakarva hűtőbe teszem a masszát. Végül fogok egy lecsatolható oldalú tortaformát, alaposan kivajazom, azután beleöntöm a tésztát, és 220 fokon sütöm 15-20 percig, míg fel nem puffad, és aranybarna nem lesz. Azután kiveszem, ráöntöm az almaszirupot, meghintem a tetjét porcukorral, és visszatolom 2-3 percre. Majd kiveszem, leszedem gyorsan a szélét, hogy ne ragadjon rá, és ha kissé kihűlt, megcsorgatom a citromlével. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |