| Almás-tökös-habos paleo pite (tej, vaj, liszt, cukor nélkül) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg kicsutkázott alma fél kg reszelt tök 6 tojás 15 dkg darált mandula 2-2 ek mandulaliszt, kókuszliszt, eritrit, útifűmaghéj 6 tojás csipet só fahéj 1 tk. szódabikarbóna, korty citromlével felfuttatva kb 1 dl kókuszolaj 1 marék mazsola a tésztába, a másik marék a töltelékbe Elkészítés: Az almának csak a csutkáját vágtam ki, aprítóban héjastól pürésítettem, bele 1 marék mazsola is.Picit átpároltam a tökkel együtt, fahéjjal megszórtam. Egy tálban összekevertem a mandulát, a liszteket, eritritet, útifűmaghéjat. Szétválasztottam a tojásokat, a sárgájába tettem a szódabikarbónát a citromlével, aztán ezt kevertem a magokkal, lisztekkel. A masszát sütőpapíros 20×30 cm-es tepsiben elterítettem és kb. 25 percig sütöttem. Ekkor ráöntöttem az almás-tökös-mazsolás tölteléket, és sütöttem kb. 20 percet. A keményre felvert tojásfehérjékbe tettem 2 mokkáskanál fahéjat, 1 ek. mézet,1 ek. citromlevet, és a már kemény habba 2, 5 ek chia magot.Ráöntöttem a sütire, megszórtam egy marék durvára darált dióval a tetejét és pirulásig sütöttem.(kb. 10-15 perc) Mariann Szakály fényképe. Tanácsok: Kunné Bea kétféle paleos sütijéből kombináltam ezt.Fotót találtok a paleos sütis naplómban. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |