| Almás gesztenyehabos kocka babapiskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: Száraz hozzávalók: 25 dkg liszt 2 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 cs vaníliás cukor, vagy eszencia 10 dkg kristálycukor Nedves hozzávalók: 2 db nagyobb alma 1 egész tojás 0,5 dl kókuszolaj 1 kis doboz natúr joghurt Krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 25 dkg mascarpone 5 dl. Hulala habtejszín 2 ek. cukor 2 cs. habfixáló 1 cs. vaníliás cukor, vagy eszencia Elkészítés: A tésztához az almát megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a többi nedves hozzávalóval. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a kettőt alaposan elvegyítjük egymással. Egy tepsit (jelen esetben 23 x 35 cm) kizsírozunk-lisztezünk, a masszát beleöntjük, majd úgy sütjük meg, mint a piskótát. Amikor a teteje színesedni kezd, tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e. Egy vékony tésztát kapunk. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: A gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponéval. A habtejszínhez adjuk a cukrot, a vaníliát és kissé felverjük. Ekkor hozzáadjuk habfixálókat és kemény habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a gesztenyés krémmel. Egyenletesen a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (ennél a nagyságnál legalább 3 cm magas krémet kapunk). Kb. 20 db babapiskótát négy felé vágunk, szépen kirakjuk a krém tetejét és mindegyik babapiskótára étcsoki mázat kenünk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd a babapiskótáknak megfelelően kockára vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |