| Almás céklasaláta, egészségesen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg cékla 3 db alma 3 dl tejföl 1 ek. mustár 3 ek, méz 4 gerezd zúzott fokhagyma Elkészítés: A céklát megmosom, főzöm kb. 40 percig, úgy hogy ne legyen nagyon puha (hústűvel meg kell vizsgálni:D). Majd ha kész és kihűlt, megpucolom, lereszelem nagyobb lyukú reszelőn. A megmosott almákat is hozzáreszelem. A tejfölt elkeverem a mustárral, mézzel, fokhagymával és összekeverem a céklával. Tanácsok: Pár órát jó hűtőben állni hagyni, hogy jól összeérjenek az ízek. Isteni finom és nagyon egészséges! Elég nagy adag lesz belőle. A receptet beküldte: Álomvirág1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |