Tutireceptek.hu fejléc

Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
A salátához:
1-2 db ropogós alma
4-5 db burgonya
7-8 db bébi cékla (ecetes)
1 db lilahagyma
1-2 marék retekcsíra
1/3 kígyóuborka
4,5 dl tejföl
1,5 dl majonéz
mustár
ecet

cukor
durvára darált színes bors
Valamint:
1-2 csík szűzpecsenye
A páchoz:
olaj
fokhagyma
borskeverék

Elkészítés:
A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom.

A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.)

Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára.

A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínaikel saláta » Párizsis rizssaláta » Zelleres halsaláta » Kínai kel - saláta
» Vitaminsaláta egyszerűen. » Mozzarellás saláta 2 » Tavaszi gyümölcssaláta » Cézár saláta
» Grillezett hal » Barbi gyümölcssalátája » Sajtos burgonyasalata » Nyers káposztasaláta
» Márványsajtos salátaöntet » Indiai vegyes saláta » Színes babsaláta » Juhsajtsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.