| Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: A salátához: 1-2 db ropogós alma 4-5 db burgonya 7-8 db bébi cékla (ecetes) 1 db lilahagyma 1-2 marék retekcsíra 1/3 kígyóuborka 4,5 dl tejföl 1,5 dl majonéz mustár ecet só cukor durvára darált színes bors Valamint: 1-2 csík szűzpecsenye A páchoz: olaj fokhagyma borskeverék Elkészítés: A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom. A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.) Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára. A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |