| Almakompót vaníliás túróval receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 2 darab alma - 10 dkg cukor - 1/4 liter fehérbor - 1 teáskanálnyi étkezési keményítő - fél kiló zsíros tehéntúró - 150 g sűrű tejföl (20 %-os) - 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 csomag vanilincukor, esetleg vanília aroma) Elkészítés: Az almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, és a húsát cikkekre daraboljuk. 5 deka cukrot világosbarnára karamellizálunk, majd felöntjük a fehérborral és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, végül beletesszük az almadarabokat, és alacsony hőfokon körülbelül öt percig főzzük. Majd álljunk ellent az ínycsiklandó illatoknak, ne essünk neki kanállal, hanem hagyjuk kihűlni. A túrót közben simára keverjük a tejföllel, a maradék cukorral és a vaníliavelővel (vagy amit használsz), majd felhasználásig a hűtőbe állítjuk pihenni. Tálaláskor a túrót a kompóttal desszertes tálkákba halmozzuk. Díszíthetjük citromfűvel, fahéjjal is! Tanácsok: A túróval megbolondított almakompót elkészítésekor a túró fellazításához nem muszáj tejfölt használni - aki jobban szereti, félkeményre felvert tejszínhabbal is ugyanezt a hatást érheti el. Én néha babapiskótát is teszek mellé, amit előtte kávéba áztatttam meg, vagy punccsal locsoltam át. Igazán könnyű és laktató desszert! Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |