| Addiktív eperhab receptFagylaltok Hozzávalók: - 20dkg friss eper - 2dl tejszín - 2dl joghurt - habfixet ír az eredeti recept, de én inkább zselatint használtam.(Állítólag el is hagyható) - 3 evőkanál méz (én gonosz cukrot tettem bele és abból is csak két teáskanálnyit) - reszelt citromhéj (ízlés szerint) Elkészítés: Az eperrel történt egy kis baleset, ugyanis egy nagy tál illatos eper csücsült az asztalon, amíg én a megfelelő receptet kerestem és közben kóstolgattam. (szigorúan minőségbiztosítási szempontból) Ennek az lett a vége, hogy 10 dkg eper sem maradt. Ennyiből késztettem a joghurthabot, (természetesen lecsökkentettem hozzá a további alapanyagokat) de így sem maradt belőle másnapra. A megmaradt epreket megtisztítottam majd pici vízzel feltettem főni. 5 perc alatt megfőtt, majd botmixerrel pürésítettem. Félretettem kicsit hűlni. Ezalatt a tejszínt habbá vertem és hozzáadtam a joghurtot is. Amikor már nem volt olyan nagyon forró, hozzátettem a zselatint és egy pici reszelt citromhéjat és az egészet összekevertem a hideg tejszínes joghurttal. Poharakba szedtem és hűtőben, két órán keresztül pihentettem. Tanácsok: Még a mélyhűtőbe is betettem egy adagot, ugyanis kíváncsi voltam, vajon milyen lesz fagyasztva. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |