Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes húsgombócok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-1 húsleveskocka
-10 dkg zab- vagy rozspehely
-25 dkg darált sertéshús
-15 dkg darált marhahús
-1 tojás
-1 apró vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-3-4 evőkanál zsemlemorzsa
-só
-őröltbors

Elkészítés:
A húsleveskockát 5 deci vizben felforraljuk. a tűzről levéve 1-2 órára beleáztatjuk a zabpelyhet. Utána jól kifacsarjuk, a kétféle darált hússal meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tisztitott, fölapritott vöröshagymával meg a zúzottfokhagymával fűszerezzük.A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és a zsemlemorzsában meghempergetjük. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük vagy szalvétába csavarjuk és melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A zsemle morzsa helyett használhatunk zabpelyhet.Szárazon, salátával kiváló étel.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 434 kcal
Szénhidráttartalom: Nem tom gramm
Zsírtartalom: Nem tom gramm

A receptet beküldte: Tompy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös zabpelyhes süti » Körtés-zabpelyhes süti » Túrós zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes-almás golyók
» Zabpelyhes reformsüti » Zabpelyhes puszedli » Túrós zabpelyhes süti » Almás zabpelyhes süti
» Mézes-zabpelyhes keksz » Málnás-zabpelyhes süti » Kevert zabpelyhes süti » Zabpelyhes tallér
» Zabpelyhes túrógombóc » Zabpelyhes-almás süti » Csokis zabpelyheske » Mézes zabpelyhes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.