Tutireceptek.hu fejléc

Málnás-zabpelyhes süti recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg zabpehely
25 dkg vaj
15 dkg barna cukor
30 dkg málna
1 kkan. szódabikarbóna
10 dkg durvára vagdalt dió
csipet só

Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet,zabpelyhet,cukrot,sót,szódabikarbónát,diót.Ráreszeljük a hideg vajat,s összemorzsoljuk.
Egy kisebb tepsit kivajazunk-lisztezünk.Belekanalazzuk a tészta 2/3-át,kissé egyengessük is el.Rá a málaszemek,s végül a maradék morzsa.

Tanácsok:
réteslisztböl jobb
160-170 fokk
várjuk meg hogy kihüljön utána szedd ki viszont mig meleg porcukorral vagy vanniliáscukorral megszorva fini lesz

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: pinky20080216


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges halleves » Örökzöld palócleves » Savanyú malacleves » Hamis májgombóc
» Finom paradicsomleves » Bakonyi húsos leves » Zöldborsós gombaleves » Borsós raguleves
» Diós tejleves » Levesgyöngy (sült borsó) » Hideg krémleves » Gyömbéres sárgarépa krémleves
» Káposztás burgonyaleves » Csokis-almás rizskótorta » Húsgombóc darált húsból » Fokhagyma télre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.