Tutireceptek.hu fejléc

Zabkorpa galuska húslevesbe recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 g zabkorpa
1 db tojás
5 csepp olaj
só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:
Gyakorlatilag pont úgy készül, mint a grízgaluska. A tojást elkeverem a sóval, borssal, olajjal és a zabkorpával. Hagyom állni kb. 30-40 percet, aztán beszaggatom a levesbe kiskanállal. Egy öt percet adok neki, hadd forrdogáljon. Ez a mennyiség egy fazék húslevesnek elegendő. És finom. Ha készen van, nem lehet megkülönböztetni a gríztől!

Tanácsok:
A zabkorpa sokkal egészségesebb, mint a búzadara, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet és nem hízlal. Magas a rosttartalma, 100 g-ban 26 g van.

Elkészítési idő: 5 perc
Kalóriatartalom: 170 kcal
Szénhidráttartalom: 20 gramm
Zsírtartalom: 2,5 gramm

A receptet beküldte: Pusi12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos galuska » Grízgaluska » Zabkorpás piskóta » Somlói galuska (U2)
» Aranygaluska almapürével » Sonkával rakott galuska » Zabkorpás zöldbableves » U1-es zabkorpás kenyér
» Csángó galuska » Májgaluska székelyesen » Túrógombóc zabkorpával » Galuska burgonyával.
» Parajgaluska » Kató néni grízgaluskája » Zabkorpakeksz » Aranygaluska Anikó módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.