| Zabkorpa galuska húslevesbe receptLevesek Hozzávalók: 50 g zabkorpa 1 db tojás 5 csepp olaj só, bors (ízlés szerint) Elkészítés: Gyakorlatilag pont úgy készül, mint a grízgaluska. A tojást elkeverem a sóval, borssal, olajjal és a zabkorpával. Hagyom állni kb. 30-40 percet, aztán beszaggatom a levesbe kiskanállal. Egy öt percet adok neki, hadd forrdogáljon. Ez a mennyiség egy fazék húslevesnek elegendő. És finom. Ha készen van, nem lehet megkülönböztetni a gríztől! Tanácsok: A zabkorpa sokkal egészségesebb, mint a búzadara, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet és nem hízlal. Magas a rosttartalma, 100 g-ban 26 g van. Elkészítési idő: 5 perc Kalóriatartalom: 170 kcal Szénhidráttartalom: 20 gramm Zsírtartalom: 2,5 gramm A receptet beküldte: Pusi12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |