Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 tojás sárgája
1 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
1 csapott mokkáskanál só
2 dkg élesztő
kb. 1,5-2 dl langyos tej

1 tojás és
10 dkg darált dió
2 evőkanál porcukorral elkeverve

Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a langyos tejet és végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Mikor hólyagos a tészta, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 12 gombócra elosztjuk. Minden gombócból készítünk 3-4 pici gombócot. A kész gombóckákat felvert tojásba, majd a diós keverékbe hempergetjük. A muffin sütő üregét olajjal kikenjük és ebbe rakunk 3-4 diónyi gombóckát.
Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni addig, míg aranybarna színe nem lesz a diós halmoknak. Langyosra hűtjük, majd kiszedjük őket a formából.

Tanácsok:
Vanília pudingból, tejjel vaníliás cukorral, sodót főzünk. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom Raffaello muffin » Mazsolás-túrós muffin » Túrós almás muffin » Kanalas Csokis Muffin
» Fűszeres, sütőtökös muffin » Rigó Jancsi muffin » Muffin (alaprecept) » Őszibarackos muffin
» Bailey's muffin » Muffin (update1) » Kukoricás muffin » Gesztenyepürés muffin
» Zamatos almás muffin » Atkins muffin » Muffinrétes 12db » Csokis muffin gyömbérrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.