Tutireceptek.hu fejléc

Zabikeksz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
7,5 dkg nagyszemű zabpehely
8 dkg barnacukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
15 dkg sütőmargarin
1 evőkanál méz

Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem.

2. A margarint és a mézet egy lábosban összeolvasztom.

3. A mézes keveréket még melegen a lisztes keverékre öntöm, és egy kanállal összedolgozom.

4. Kézzel nagyobb méretű diónyi gömböket készítek, és sütőpapírral bélelt tepsin ellapítom.

5. Légkeveréses sütőben 175 fokon (gázsütő 4-es fokozaton) 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.

6. Ha kihűlt, dobozba teszem. Sokáig eláll ropogósan, már ha marad belőle.

Tanácsok:
Ez a változat a fahéj és a szegfűszeg miatt karácsonyi hangulatot idéz, de aki jobban kedveli a csokis kekszeket, az az előbbi két fűszert egy evőkanál keserű kakaóporral helyettesítheti.
Én barnacukor helyett édesítőt használok vagy mézet, ízlés szerinti mennyiségben.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Nívea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes saláta tükörtojással » Tejszínes földimogyoró-leves » Májas daragaluska » Tekercsestészta leves
» Római leves » Egyszerű savanyú krumplileves » Levesgyöngy (sült borsó) » Gyümölcs leves
» Kolumbiai krumplileves » Paradicsomleves rákkal » Tejfölös-tárkonyos gombaleves » Kaporleves zsemlekockákkal
» Tejfölös ôszibarackleves » Finom zöldségleves » Spanyol mandulakrémleves » Hagyományos padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.